Duurzame dakbedekking voor platte daken

Duurzame dakbedekking voor platte daken
Is de dakbedekking van uw platte dak aan vervanging toe? Overweeg dan eens om te kiezen voor duurzame dakbedekking. Dit kost weliswaar meer dan bijvoorbeeld bitumen en pvc, maar dit soort dakbedekking is een stuk duurzamer. Door te kiezen voor duurzame dakbedekking draagt u bij aan een beter milieu. De duurzame dakbedekking gaat namelijk een stuk langer mee en is daarnaast vaak recyclebaar.

De voordelen van duurzame dakbedekking
Veel mensen vinden duurzame dakbedekking (te) duur. Het kost inderdaad wat meer dan niet-duurzame dakbedekking, maar het heeft de nodige voordelen. Zo is de levensduur van duurzame dakbedekking behoorlijk langer. Ter vergelijking: bitumen en pvc hebben een levensduur van ongeveer 25 jaar, EPDM van 40 jaar. Duurzame dakbedekking hoeft dus minder vaak vervangen te worden. En daarnaast is de meeste duurzame dakbedekking tegenwoordig beter recyclebaar. Duurzame dakbedekking is dus duurder in de aanschaf, maar op de lange termijn is het aanzienlijk goedkoper dan de standaard dakbedekking voor platte daken.

Groendak
Wanneer u echt een duurzaam plat dak wilt, kiest u voor een groendak. Bij een groendak worden verschillende soorten mossen, kruiden, grassen, struiken of bomen op uw dak geplaatst. Bij een groendak is het van belang dat het dak stevig genoeg is om de duurzame dakbedekking te kunnen dragen. Daarnaast moet er altijd een onderlaag van bijvoorbeeld EPDM aanwezig zijn. Een groendak heeft niet alleen een duurzame uitstraling, maar ook nog eens een lange levensduur. Deze duurzame dakbedekking gaat namelijk tot wel 60 jaar mee. Een groendak is dus een verstandige investering.

Dakdekker inschakelen voor advies
Er komen tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om een plat dak van duurzame dakbedekking te voorzien. Veel mensen weten echter niet wat de mogelijkheden zijn. Wanneer u een duurzaam dak wilt, is het dan ook lastig om de knoop door te hakken. Woont u in de omgeving van Eindhoven? Dan kunnen wij u van dienst zijn. Onze dakdekkers in Eindhoven weten namelijk precies wat er mogelijk is voor wat betreft duurzame dakbedekking voor platte daken. Wij sturen onze dakdekkers in Eindhoven graag een keer bij u langs om een kijkje te komen nemen. Zij kunnen u vervolgens direct vertellen wat de beste keuze is voor duurzame dakbedekking. Hierdoor weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.