Eerste deelnemer Dag van de Bouw 2018 aangemeld

Eerste deelnemer Dag van de Bouw 2018 aangemeld

Op zaterdag 2 juni 2018 vindt voor de dertiende keer de Dag van de Bouw plaats. De installatiebranche, elektrotechnische detailhandel, bouw- en infrabedrijven, gespecialiseerde aannemers en constructeurs stellen op deze dag hun bouwplaatsen open voor publiek. Bouwbedrijf Bos uit Emmeloord heeft zich als eerste aangemeld voor deze ‘open dag’.

In Emmeloord wordt basisschool De Planthof door Bouwbedrijf Bos verbouwd en gerenoveerd. En dat dit niet zomaar een project is, vertelt Dirk Bos, eigenaar van Bouwbedrijf Bos. “Ik heb zelf ooit op deze basisschool gezeten. En toen in 2007 het schoolgebouw werd uitgebreid, waren wij daar met ons bedrijf ook bij betrokken, toen nog onder leiding van mijn vader. Mijn zoon heeft toen nog de eerste steen gelegd.” En nu is Bos dus weer betrokken bij de verbouwing van deze voor hem zo bekende school. “Naast mijn persoonlijke betrokkenheid, heb ik ook wat met onderwijs en bouw. Op de Dag van de Bouw hoop ik jongeren, maar ook zij-instromers, te kunnen enthousiasmeren voor een opleiding in de bouw. Ik heb namelijk grote behoefte aan personeel. En ik ben niet de enige.”

Tijdens de Dag van de Bouw zal de bouwplaats van de school aan de Fjord 44 in Emmeloord tussen 10.00 en 16.00 uur worden opengesteld voor geïnteresseerden. “Wij willen met creatieve workshops de bezoekers de bouw zelf laten ervaren,” vertelt Bos. “Dus dat zij zelf kunnen zien en voelen wat de bouw inhoudt en wat zij zelf kunnen maken. Deze workshops doen wij in samenwerking met Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Johan Koning van SpeelCreatie komt de workshop ‘Werk zoeken doe je niet in je een(d)tje?’ geven. In deze één-minuutworkshop maak je op creatieve wijze je eigen eendje van LEGO. Uiteraard worden ook de leerlingen van de school en hun ouders uitgenodigd een kijkje te komen nemen in hun toekomstige schoolgebouw.”

Aanleiding voor de verbouwing van De Planthof is de komst van unit-onderwijs. Met deze nieuwe manier van lesgeven worden verschillende groepen geclusterd waardoor grotere lokalen nodig zijn. Bos: “De verbouwing zal in fases worden uitgevoerd. We gaan eerst de elektrotechnische en cv-installatie verbeteren. Daarna krijgt het gebouw een opknapbeurt; we gaan de boel stukadoren, sauzen en schilderen en een nieuwe vloerbedekking leggen.” Welke fase straks in juni te zien is, is nog niet duidelijk maar in augustus 2018 zal het gebouw worden opgeleverd.

Kijk voor meer informatie op www.dagvandebouw.nl
Wil je je met een project aanmelden? Registreer je hier!

Eerste paal basisschool De Planthof 1972 (bewerkt door Pim van der Maden)

Plaatsen van plaquette na verbouwing basisschool De Planthof 2007 door o.a. zoon van Dirk Bos (rode pet)

Werkzaamheden basisschool De Planthof 2017

Bron: Bouwend Nederland